.

vineri, 21 septembrie 2012

Zarzavat pentru ciorbe conservat


De o bucata de timp, nu mai conserv pentru iarna zarzavat la sare, din simplu motiv ca era cam sarat si avea gust de murat, ci, in felul  urmator:
Ne trebuie:
rosii
ardei grasi si gogosari
radacinoase( morcov, pastarnac,patrunjel, telina)
frunze de patrunjel, leustean si un pic de frunze telina
ulei, sare neiodata, aspirina
Cantitatile sant la libera alegere.citeste toata reteta

Legumele se spala si se curata de coaja.
Se dau prin robot prin razatoare, prima data radacinoasele.


Apoi rosiile si ardeii se taie cuburi.
Se incalzeste o oala de tuci, si se pune ulei apoi puneti radacinoasele cu un pic de apa si lasati cam 20 min., pana se inmoaie putin.

Apoi puneti ardeii si rosiile  si lasati ca sa scada un pic din zeama.

Adaugati sare, si lasati la fiert pana se inmoaie putin legumele, apoi opriti.
Puneti zarzavatul frunze taiat marunt si amestecati bine!
Puneti fierbinte in borcane, cu o aspirina, infiletati si dati la cuptor cam 20 min pentru sterilizare.
O sa va placa reteta ,pentru ca o sa puteti folosi zarzavatul la orice mancare doriti, fara ai schimba gustul

mancarii !!!
Sa va fie de folos!!!
















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...