.

miercuri, 16 ianuarie 2013

Varza a la cluj

Aceasta reteta, varza a la cluj, este o varianta mai rapida de a face sarmale, de  aceea se mai numesc si sarmale imprastiate. Se poate face cu varza murata cat si cu varza proaspata.Varianta mea este un pic mai dietetica, daca pot sa spun asa, pentru ca eu nu o sa calesc compozitia.

Ne trebuie:  citeste toata reteta

1 kg pulpa de porc si vita, tocata
1cana orez, ceapa 2 buc., sare piper
morcov1 buc, marar, patrunjel
crengute de cimbru,
2 l suc  de rosii,
2 verze, 2 oua
350 gr kaizer
2 rosii mai mari
 smantana

Se curata si se dau legumele ( ceapa, morcov)prin razatoare ..
Se adauga peste carne,si se mai pun si zarzavaturile verzi taiate marunt, apoi sare ,piper , orez, cimbru macinat. Multe gospodine , nu folosesc si oua, dar mie imi place ca leaga compozitia mai bine.
Deci punem si ouale si amestecam.
Separat, varza se taie fideluta si se freaca cu sare ,piper , rosiile si kaizerul  felii.
Pregatim o cratita mai inalta si asezam: un rand de varza, felii de rosii crengute de cimbru, felii de kaizer , apoi un rand de carne, apoi varza... si tot asa pana terminam cu un rand de varza.



Turnam sucul de rosii (daca nu avem indeajuns ,putem completa cu apa), acoperim  si dam la cuptor, la foc mic cam 1ora. o ora si ceva!
Asa arata scoasa din cuptor!
Taiati in patrate, presarati cu patrunjel verde proaspat tocat si smantana!!!

Sa stiti ca merge facuta la craciun, cand nu avem timp sa invartim la sarmale..!Pofta buna!


2 comentarii:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...