.

joi, 18 octombrie 2012

Ghebe la borcan

De alti ani , puneam ghebe pe iarna , la sare, dar anul acesta m-am gandit sa nu mai am treaba cu desaratul atunci cand le consum, asa ca le-am conservat altfel:
5 kg de ghebe
1 kg ceapa
0.4 l ulei
sare neiodata
piper citeste toata reteta


Le curatim de frunze si pamant.
Clocotim apa si turnam peste ghebe, asa spalandu-se fara a se sfarama ( fata de apa rece).
Folosim procedeul de mai multe ori pana ramane apa curata.

Apoi le punem la fiert in apa cu sare.
Curatim cepele si le dam prin robot.
Ghebele fierte se clatesc bine cu apa rece, apoi se dau prin masina de tocat cu sita mare.

Intre timp ,punem o oala de tuci pe foc, infierbantam uleiul apoi punem ceapa tocata.
Cand  s-a inmuiat ceapa punem  ghebele tocate, completam cu sare si piper dupa gust, lasand la prajit.

Pregatim borcanele sterilizate in prealabil, ( de 800 gr), le umplem cu ghebele prajite si dam la cuptor pentru 25 min.
Lasam la racit in paturi.
Ghebele conservate in felul acesta, sant mai comod de  consumat, ori ca atare, ori in tocanite, piftele, pilaf, etc...si scapam de sare multa!!
Sper sa o incercati si sa va placa!!






Un comentariu:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...