.

joi, 3 ianuarie 2013

Tort cu crema ganache si crema caramel cu vanilie

Nu stiu daca denumirea e potrivita,  dar mai vedem!!

Prima data va ofer o bucatica  virtuala din el! A fost delicios, asa ca va sfatui sa incercati sa-l faceti!!! Dar hai sa trecem la treaba, ca avem multa, multa!!!.....citeste toata reteta

Blat : tava 30/40
       10 oua
       10 lg faina
       10 lg zahar
       un praf copt
       un plic cacao dr. oetcker
       sare
crema ganache: 500 gr ciocolata menaj
                        500 ml smantana 32% grasime
crema caramel: 2 cutii dulce de leche
                        1 pch unt
crema vanilie :4 lg faina
                      8 lg de zahar, 1 z. vanilat
                      500 ml lapte dulce
                      1 unt (margarina)
                      sare
200 gr  piscoturi savoiardi
sirop:  500 ml cafea mai slaba
          es rom
plastelina de ciocolata: alba 120 gr. ciocol alba si miere 60 gr
                                  neagra  114 gr cioc si 56 gr miere
glazura : 150 gr unt
            o cana zahar, 6 lg lapte,
            1 pc cacao  dr oetcher
Prima data facem blatul ;
-batem albusurile cu sare, spuma, adaugam zaharul, galbenusurile, apoi  faina si praful de copt,cacaoa, mestecand de sus in jos.


 Punem blatul intr-o tava 30|40 si coacem, intai la foc potrivit, apoi la foc mic.
Crema ganach:
-se topeste ciocolata, apoi se adauga samntana incalzita ,cate putin, amestecand continuu.
-se da la rece, apoi se mixeaza la o treapta a mixerului mai mica.

Facem plastelina de ciocolata:
-120 gr cioc. alba si 60 gr miere
114 cioc neagra si 56 gr miere
Topim ciocolata si apoi adaugam mierea, si mestecam cu ling de lemn, pana se desprinde de peretii vasului
Apoi punem intr-o punga si dam la frigider( e bine sa o faceti cu o zi inainte)

Crema de caramel:Vezi reteta aici
Blatul il lasam la racit. apoi il taiem in 3/
Facem crema de vanilie:vezi reteta  aici( inlocuiti cacaoa cu vanilie pastaie, sau zah. vanilat).
Asamblam:
-o foaie blat,insiropam, moderat, crema ganach,foaie blat, iar insiropat, crema vanilie, piscoturi insiropate( ca la tiramisu) apoi iar crema vanilie,si ultima foaie de blat.


-finisam cu crema ganach de jur imprejur
Facem glazura:
-untul se topeste, se adauga cacaoa,laptele si zaharul,
-se fierbe pana se ingroasa mestecand continuu
-lasam un pic sa se racoreasca, apoi turnam pe tort, pornind din mijlocul tortului( asa nu risipim glazura, curgand pe alaturi)
Dam tortul la rece!
Facem trandafiri:
-scoatem plastelina de la rece
-nu va speriati, ca este' pietroi 'de tare
-rupeti o bucatica si framantati in mana, pana este maleabila
-formati un con
-apoi luati dou bucati de folie de plastic, puneti o biluta de ciocolata intre cele doua foi, si intindeti

-|luati petala formata si o lipiti pe con, dand forma de petala, rasfrangeti , usor marginile.
-faceti urmatoarea petala si atasati-o, si tot asa pana considerati ca va place
-puteti sa lasati si cu doua, sau o petala, pentru a forma boboci
-o sa vorbim mai pe indelete intr-o alta postare separata, despre flori si modelaj( offf! timpul asta...!)

-puteti amesteca plastelina alba cu neagra si va ies flori in degrade.

Scuze pentru poze , dar mi s-a terminat bateria la aparat!
Daca nu ati inteles ceva, astept intrebarile voastre...!!!!Pofta buna!!!
                                 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...