.

marți, 9 iulie 2013

Mazare conservata pentru iarna

Conserv mazare  aproape in fiecare an, imi place foarte mult!!!Fac salate cu mazare,paella, tocanite etc... de asta conserv mazarea simpla, fara rosii, ardei.

Ne trebuie:
pastai mazare
sare neiodata
zahar
aspirine




Deci, cumparati pastai de mazare cat mai proaspat culese, scoateti boabele, spalati-le in mai multe ape.
Clocotiti intr-o oala apa cu sare si zahar. O sa ma intrebati de cantitati, dar nu tin cont, daca mai ramane apa, dupa ce fierb  mazarea si completez borcanele, o arunc, iar la sare , sarat un pic peste normal

Sa revenim:
Puneti boabele  cand clocoteste apa si lasati la fiert cam 15 min, la foc potrivit

Scurgeti boabele, dar nu aruncati apa .
Spalati si sterilizati borcanele. Asezati boabele in borcane, turnati apa de la fiert(calda, nu rece), puneti cate o aspirina, la borcanul de 8oo , infiletati capacele si dati la cuptor cam 30 min, la foc mic.

Lasati in cuptor borcanele pana a doua zi, apoi depozitam in camara.

Spor la treaba!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...